"The Curious Incident Of The Dog In The Night-time", Mark Haddon

"The Curious Incident Of The Dog In The Night-time" 
Mark Haddon (2003) 
David Fickling Books. 272 pàgines.

En Christopher Boone és un al·lot especial. Orfe de mare, és incapaç d'anar més enllà del sentit literal de les paraules, té dificultats per empatitzar amb els altres, necessita tenir unes pautes molt marcades, odia de manera forassenyada el color marró, és bo en matemàtiques i li agrada contemplar l'univers. Un vespre, veu el gosset de la senyora Shears mort al jardí de davant la casa, i decideix aclarir què ha passat. Assessorat per la seva professora en una escola d'educació especial, na Siobhan, decideix escriure un llibre a partir de les seves indagacions, un seguit d'investigacions que el portaran a fer descobertes que aniran molt més enllà de descobrir qui va matar el gosset; s'assabentarà de circumstàncies de la seva pròpia vida que el portaran a fer coses que mai hauria pensat que fos capaç de fer...


Aquells que sou professores o mestres, com mi mateix, us haureu trobat de vegades amb alumnes que tenen algun trastorn d'aquells que pertanyen a l'espectre autista,  i us haureu sentit incapaços d'entendre què passava pel cap del vostre alumne. Això és el que intenta aportar-nos mark Haddon, posar-se a la pell d'una d'aquestes persones i mirar el món des de la seva lògica. En resulta una novel·la molt fàcil de llegir, molt lineal, on es van descrivint els esdeveniments d'una manera simple i sovint sense contemplar-ne les implicacions morals. És segurament això el que he trobat més interessant del llibre, encara que he de dir que l'autor és capaç d'oferir un argument prou interessant, on poc a poc se'ns va desvetllant la realitat que envolta en Christopher al mateix temps que ho fa el protagonista, de forma que és prou interessant.

Voldria també recomanar-lo per les persones que com jo estau estudiant anglès, ja que el llenguatge emprat és força simple, molt lineal, sense jocs de paraules ni coses per l'estil, de forma que és molt assequible si es té un nivell mitjà d'anglès.

Per mi, un 3 sobre 5.

Comentaris