“Rosy & John”, Pierre Lemaitre

Les grands moyens
Pierre Lemaitre, 2011
Traducció al castellà de Juan Carlos Durán Romero
Debolsillo, 176 pàgines 

Una bomba esclata en un carrer de París i l’autor confessa admet el seu crim. Demanda al comandant Camille Verhoeven per explicar el seu pla, que consisteix en fer esclatar una bomba en distints indrets durant ser dies si la policia no s’avé a alliberar la seva mare de captiveri. El que descobrirà Verhoeven és una sòrdida relació mare-fill a l’entorn de la qual s’han esdevingut diverses mortsen circumstàncies estranyes.

Rosy & John és la tercera novel·la protagonitzada pel particular comandant de la Policía Nacional francesa Camille Verhoeven. Després d’enfrontar-se a un brutal assassí en sèrie i a una assassina que a l’hora és victima, es troba immers en una investigació particular que tendrà un final completament inesperat.

Per comprendre l’estructura narrativa d’aquesta obra, hem de considerar que originalment es tractava d’un fulletó, un encàrrec que Lemaitre acceptà i que l’obligà a redactar capítols molt breus (que es poguessin llegir entre dues aturades de metro). Així, tot i que Lemaitre modificà aquesta estructura, el resultat és una narració frenètica de fets que es desenvolupen en poques hores. 

Una obra tremendament atractiva i interessant.

Comentaris