"Sarna con gusto", César Pérez Gellida

Sarna con gusto (Refranes, canciones y restos de sangre 1)
César Pérez Gellida, 2016
Suma, 512 pàgines

Ramiro Sancho torna a la seva feina d'inspector d'homicidis a Valladolid després del trasbals emocional que li va suposa la persecució de l'assassí en sèrie Augusto Ledesma. No serà una reincorporació fàcil, ja que es veurà al capdavant d'una investigació de segrest amb un ample ressò mediàtic i que, per afegitó, comprovarà que està relacionada amb el seu passat com a policia infiltrat al País Basc. Mentre la investigació segueix el seu curs, es retroba amb Ólafur Olafsson i Erika Lopategui arran d'una cinta que els posa en guàrdia en relació a una societat secreta que actua com a organització criminal d'alta volada.

Sarna con gusto suposa el retorn d'un dels personatges més identificables i genuins del panorama noir en castellà, l'inspector Ramiro Sancho. En aquest cas, es torna a posar sota els focus per la seva tasca al capdavant de la investigació de segrest d'un polític influent. Es tracta d'una investigació complexa i delicada que a més es veurà encara més dificcultada quan Sancho s'adoni que la vertadera motivació de tot plegat és una venjança pel seu passat com a infiltrat a l'organització juvenil d'ETA, Jarrai. 

De nou topam amb una  novel·la àgil, directa, ben escrita i ben documentada que es submergeix en un món fosc i dur al costat d'un home que intenta fer que el bé triomfi. Però no sempre ho aconsegeuix.

Comentaris