"A grandes males", César Pérez Gellida

A grandes males (Refranes, canciones y restos de sangre 3)
César Pérez Gellida, 2017
Debolsillo, 688 pàgines

Després dels fets de Budapest, Érika Lopategui i Ólafur Olafsson segueixen el rastre de la congregació fins a Bons Aires, on intentaran trobar el Cartapaci de Minos amb la col·laboració d'Alcides Edgardo Bujaleski. Aquest, expert en l'obra del Dant, espera poder resoldre l'enigma de l'edifici Barolo, construït a instàncies de la Congregació segons la disposició de la Comèdia per acollir l'esmentat document. Mentrestant, Ramiro Sancho segueix també les passes de l'organització per tal de neutralitzar-la com a entitat criminal.

Aquesta tercera entrega de la segona trilogia protagonitzada per Ramiro Sancho, Érika Lopategui i companyia s'endinsa encara més en el terreny mistèric en base a la plasmació dels ideals de Dante Alighieri en un edifici que suposadament conté el document més preuat de la Congregació dels Homes Purs i, a l'hora, una part de les restes del poeta toscà. És cert que manté tota la frescor de l'estil gellidista, però tanta referència al misteri al voltant del Dant fa que resulti menys dinàmic que novel·les anteriors. Per dir-ho d'alguna manera, no és tan original com les entregues anteriors.

Tanmateix, és un thriller molt recomanable, però segurament és millor si es llegeix com a culminació de la trilogia, encara que es podria gaudir igual, ja que aquesta trilogia no està tan tancada com la primera. 

Comentaris