"Enviada especial", Jean Echenoz

Envoyée spéciale
Jean Echenoz, 2016
Traducció del francès al català d'Anna Casassas
Raig Verd, 235 pàgines 

Una forassenyada missió d'intel·ligència militar -oximoron- portarà una ciutadana francesa a convertir-se en l'esquer d'un alt dignatari nord-coreà, mentre el seu marit intenta refer la seva vida de forma poc afortunada.

Una novel·la peculiar de Jean Echenoz, guanyador del premi Goncourt el 1999 i posseïdor d'un estil narratiu molt particular, marcat per un llenguatge auster i per les constants referències de caràcter humorístic o irònic. En aquesta novel·la hi afegeix un diàleg constant entre el narrador i el lector que resulta també en certa manera força còmic. Podem considerar que, en part, és aquesta una novel·la d'aventures, encara que la seva classificació estilística ens resulta dificil; potser es podria qualificar també com a thriller, encara que amb un marcat caire humorístic. De fet, aquest element és el que distingeix l'obra, més enllà del rocambolesc fil argumental.

Sigui com sigui, resulta un llibre entretingut, que ens manté a l'expectativa sobre el seu desenvolupament. Seria just dir que durant bona part de l'obra és fa difícil entendre de què va exactament, cosa que li afegeix interès. 

Comentaris