"El paciente", Juan Gómez Jurado

El paciente
Juan Gómez Jurado, 2014
Planeta, 480 pàgines

David Evans és un neurocirurgià en el zènit de la seva carrera, ja que està a pocs dies d'operar el president dels Estats Units d'Amèrica. Tanmateix, la situació es capgira quan un enigmàtic senyor White segresta la seva filla i li llança un ultimàtum: si el president surt viu del quiròfan, la seva filla morirà. Des d'aquest moment emprèn una lluita contra rellotge per intentar salvar la seva filla i sense consumar el magnicidi.

El paciente és un thriller escrit amb un ritme trepidant, que planteja una situació extrrema de forma que arriba a semblar-nos plausible. La successió dels esdeveniments és vertiginosa, i el final es precipita de tal manera que et fa contenir l'alè. L'ambientació és prou correcta, i la inclusió de personatges reals -que no s'esmenten però són perfectament reconeixibles- li afegeix interès. 

És un història indubtablement ben escrita, fàcil de llegir i que enganxa, de forma que es devora en un tres i no res. Una mena de fast food literari d'aquell que tant en tant ve de gust consumir.

Comentaris