"L'ombra de la sirena", Camilla Läckberg

Sjöjungfrum
Camilla Läckberg, 2007
Traducció del suec al català de Meritxell Salvany
Amsterdam llibres, 418 pàgines

La desaparició d'un bon home assoleix dimensions tràgiques quan el seu cos apareix atrapat sota un bloc de gel. Mentrestant, altres homes reben uns enigmàtics anònims amenaçadors que intenten mantenir en secret. La investigació serà especialment dificultosa, atès que els principals implicats es neguen a parlar sobre les amenaces. Amb tot, l'equip de la comissaria de Tanumshede liberat per Patrik Hedstrom, acompanyat per les investigacions certeres d'una Erica Falck a punt de donar a llum bessons.

En aquesta nova entrega de a sèrie dels crims de Fjallbacka, Läckberg explora una situació colpidora, duríssima, que desencadena tota l'activitat criminal d'una forma insospitada. És una novel·la que, com altres de la sèrie, es desenvolupa en dos moments narratius: la investigació ocupa el temps present, mentre que la reconstrucció dels fets que ho desencadenaren tot es desenvolupa en el passat.

De nou l'autora escandinava aconsegueix una novel·la de crim i misteri ben travada, fàcil de llegir i que, gràcies a diverses trames secundàries, esdevé una lectura agradable a pesar de la cruesa dels fets narrats. 

Comentaris