"Alexandra Schneider und ihr Casiotone", Joan Miquel Oliver

Alexandra Schneider und ihr Casiotone
Joan Miquel Oliver
L'Altra editorial, 104 pàgines

Un bon dia, Joan Miquel Oliver s'adona que la població de la Terra, de Mallorca en concret, és víctima d'una invasió extraterrestre, i es comporten talment Myotragus. Ell, la seva veïna Alexandra Schneider i el seu amic artista Albert són els únics terrícoles lliures i conscients de la situació, i intentaran lluitar contra els alienígenes, en una aventura poc heroica però de final feliç.

Alexandra Schneider und ihr Casiotone és una novel·la breu, gairebé un conte, de ciència ficció que defuig la majoria dels tòpics del gènere, atès que no es tracta d'un relat heroic de superació i proeses sobrehumanes, sinó d'una colla de supervivents que fan el que poden i aprofiten les seves oportunitats per tal que la humanitat recuperi el seny i deixi de comportar-se com una guarda cabres prehistòriques mallorquines. Encara que potser tampoc hi ha tanta diferència...

Una lectura fàcil i agradable, un divertiment per passar una bona estona on la música hi troba també el seu lloc en la resolució de la situació.

Comentaris